Historik
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.
Blomstergrossisten i Uppsala , ett familjeföretag som har partihandlat med blommor i tre generationer.
 
Vår farfar Bertil Rydell var redan på 1930-talet kommissionär åt ett femtontal trädgårdar runt Mälardalen , han sålde deras produktion i Klara hallen i Stockholm, för att sedan fortsätta i i nuvarande Årsta hallen.
Bertil var en duktig affärsman och gillade att resa runt i världen för att hitta nya kulturer inom blommor för att importera och sälja i Sverige.
Bertil var en av dom första i Sverige att importera, krukväxter från Danmark, Ginst och Mimosa från Italien samt Nejlikor från Syd Amerika.
Bertil var grundaren till " Rydells Handelsträdgård "samt grossisten" Partiblommor".
 
Vår far Arne Rydell ärvde sin fars förmåga att sälja blommor, Arne började att lasta sin Volvo Duett full med blommor som han sedan körde  till Uppsala och sålde till dom lokala blomsterhandlarna.
Affären gick så bra att Arne kunde ta in en kompanjon , Nils Rickberg.
Arne och Nisses första lokal på 1960-talet var Uppsalas gamla tågstationshus i Librobäck där man huserade fram till 1977.
Därefter köpte dom mark i Fyrislund, där dom byggde egna lokaler som med åren växte i flera etapper. Där lades grunden till dagens Blomstergrossisten.
 
Arne har som sin far Bertil ärvt förmågan att hitta nya produkter, då han tidigt på 1980-talet hittade Asparagus "Ticki" på Sri Lanka.
 
Vi som driver Blomstergrossisten idag är Jeanette och Conny Rydell, barn till Arne Rydell, och det gör vi tillsammans med 30 anställda i nya lokaler 3500 kvm här i Uppsala
 
Blomstergrossisten har utvecklats till att i dag vara en av Sveriges största leverantörer till blomsterfackhandeln med kunder från Stockholm - Örebro i söder till Haparanda i norr.
 
 
Start > Om oss > Historik
Annonser