Historik
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

 

Blomstergrossisten i Uppsala , ett familjeföretag som har partihandlat med blommor i tre generationer.

 

 

Bertil Rydell var redan på 1930-talet kommissionär åt ett femtontal trädgårdar runt Mälardalen , han sålde deras produktion i Klara hallen i Stockholm, för att sedan fortsätta i i nuvarande Årsta hallen. Han var en duktig affärsman och gillade att resa runt i världen för att hitta nya kulturer inom blommor för att importera och sälja i Sverige. Bertil var en av dom första i Sverige att importera, krukväxter från Danmark, Ginst och Mimosa från Italien samt Nejlikor från Syd Amerika. Han var grundaren till " Rydells Handelsträdgård "samt grossisten" Partiblommor".

 

Arne Rydell ärvde sin fars förmåga att sälja blommor. Han började att lasta sin Volvo Duett full med blommor som han sedan körde  till Uppsala och sålde till dom lokala blomsterhandlarna.

Affären gick så bra att Arne kunde ta in en kompanjon: Nils Rickberg. Arne och Nisses första lokal på 1960-talet var Uppsalas gamla tågstationshus i Librobäck där man huserade fram till 1977.

Därefter köpte dom mark i Fyrislund, där dom byggde egna lokaler som med åren växte i flera etapper. Där lades grunden till dagens Blomstergrossisten.

  

Sedan 2006 driver Jeanette och Conny Rydell (barn till Arne Rydell) Blomstergrossisten tillsammans med ett 30 anställda i lokaler i Uppsala.

 

I 2019 blir Blomstergrossisten i Uppsala AB en del av Noviflora-koncernen. En vinst för alla parter är möjligheten att skapa ett riktigt effektivt distributionsupplägg, med ett samarbete som kompletterar varandra.

 

Blomstergrossisten har utvecklats till att i dag vara en av Sveriges största leverantörer till blomsterfackhandeln med kunder från Stockholm - Örebro i söder till Haparanda i norr.

Start > Om oss > Historik
Annonser